سفارش تبلیغ
صبا ویژن
دانش بی عمل مانند درخت بی ثمر است . [امام علی علیه السلام]
 
یکشنبه 96 دی 10 , ساعت 2:44 عصر

آیا می دانستید باید تب کودکان را مخصوصاً اگر دارای نشانه نباشد جدی بگیرید؟

 

تب کودکان مبحث بسیار گسترده‌ای است. وقتی می‌گوییم کودک تب دار است که درجه حرارت بدن بیشتر از 38 درجه باشد. تب ممکن است علل عفونی داشته باشد. عفونتی‌ها عمدتا از نوع ویروسی و کلامیدیایی هستند. اما بیماری‌های انگلی، آبسه، روماتیسم و... نیز تب ایجاد می‌کنند. سن کودک، طول کشیدن تب کودکان و الگوی آن می‌تواند نشانه بیماری خاصی باشد. در نوازادان کمتر از 28 روز با تب بالا بیماریمننژیت یا سپتی سمی مطرح می‌شود.

 

تب کودکان در شیرخوارانی که 1تا 3 ماه سن دارند 10 تا 15 درصد موارد جدی است در 5 درصد موارد هم احتمال وجود باکتری در خون وجود دارد. تب کودکان باید به دقت بررسی شود. در این مواقع آزمایش خون اطلاعات خوبی به پزشک می‌دهد. اما از سن 3 ماهگی تا 36 ماهگی تب کودکان درصورتیکه علایمی مانند آبریزش دیده شود نشانه سرماخوردگی است.

 

 اگر علایم بالینی دیده نشود باز هم نیازمند بررسی بیشتر است. گاهی تب کودکان طول کشنده است (بیشتر از 3-4 روز) اگر کودک  علایم جانبی مانند راش پوستی و زبان به شکل توت فرنگی داشته باشد احتمال ابتلا به بیماری سندرم کاوازاکی مطرح است. مادران توجه کنند تب کودکان بدون علامت خیلی مهمتر از تب با علامت است چون در تب با علامت، علت به راحتی تشخیص داده می‌شود. 


نوشته شده توسط سلامت سلامت | نظرات دیگران [ نظر] 
شنبه 96 دی 9 , ساعت 12:59 عصر

خرمالو دقیقاً مناسب روزهای سرد پاییزی است که بیشتر مردم کمی احساس خستگی و بی حالی می کنند. خرمالو به اندازه ی انگور انرژی زا است. البته اگر دغدغه ی تناسب اندام دارید و نمی خواهید چاق شوید نباید در مصرف آن زیاده روی کنید چون مصرف زیاد آن کالری زیادی به بدن می رساند. قندهای اصلی این میوه فروکتوز و گلوکز هستند. 

 

اگر در فصل سرما لثه هایتان خونریزی می کند امکان دارد به دلیل کمبود ویتامین C باشد. باید بدانید که مصرف خرمالو و جذب ویتامین C آن برای بالا بردن استحکام سلامت لثه ها موثر است. این ویتامین برای فواید خرمالو شفافیت پوست نیز مفید است. 

این میوه سرشار از پتاسیم و منیزیم می باشد که با کلسترول و فشارخون بالا مقابله می کند به علاوه  پکتین موجود در خرمالو  نقش بسزایی در کاھش کلسترول خون دارد. 

 

میوه خرمالو  با داشتن ویتامینھای A و C، کلسیم، پتاسیم و منیزیم  میتواند  به ھضم ھرچه بھتر غذا، تقویت بینایی و بھبود عملکرد سیستم ایمنی بدن کمک کند. شاید بد نباشد بدانید که فواید خرمالو تقویتکننده معده است، اسھال را برطرف میکند. باعث نرمی سینه میشود، کمخونی را رفع میکند و اشتھاآور خوبی ھم ھست.

طبع خرمالو گرم و تر است و دانه میوه خرمالو که کوبیده و به صورت گرد درآمده باشد سنگ کلیه و مثانه را دفع می کند.

 

خرمالو حاوی مقدار زیادی پکتین است. پکتین یکی از فیبرهای محلول در آب است که باعث کاهش چربی خون می شود.

خرمالو آرام کنندة سکسکه است و به طور چشمگیری بندآورندة خون ریزی است.

خرمالو ورم و التهاب بواسیر را فرو می نشاندفواید خرمالو داروی مؤثری برای تیفوس و تیفوئید است باید از جوشاندة کاسبرگ های زیرگل و دم گل استفاده شود..  خرمالو سرشار از ویتامین های A ، B و C می باشد.

 

به خاطر حضور ویتامین A در خرمالو برای پوست و ناخن و موهای خشک و شکننده مفید است.

اما وجود تانن در خرمالو امکان دارد که باعث یبوست شود و افرادی که از یبوست رنج می برند باید با احتیاط این میوه را میل کنند.  برای درمان اسهال خونی 300 تا 500 گرم میوه رسیده خرمالو را صبح ناشتا میل نمایید.

میوه ی خرمالو رسیده  برای کودکان نیز میوه ای مفید محسوب می شود و در رشد و نمو آن ها موثر است و از آن برای درمان اسهال خونی هم می توان استفاده کرد.

فواید خرمالو حاوی مقدار زیادی پکتین است. پکتین یکی از فیبرهای محلول در آب است که باعث کاهش چربی خون می شود و پتاسیم و منیزیم موجود در آن برای فشار خون  مفید است.

 

برگ درخت خرمالو حاوی فلاوونوئیدها است که این ماده ضد فشار خون، ضد سرطان و ضدموتاژن است. در عین حال برگ این درخت خاصیت آنتی هیستامین داشته و واکنش های آلرژیک را کاهش می دهد. این ماده همچنین علائم درماتیت و التهاب را در پوست کاهش می دهد. در طب سنتی از برگ این درخت به صورت چای برای درمان این نوع بیماری ها استفاده می شود

 

اگرچه خرمالو خواص بسیار زیادی دارد، اما خوردن بیشتر از 1 تا 2 عدد از آن در روز توصیه نمیشود. همچنین خوردن ھمین مقدار از فواید خرمالو ھم برای کسانی که به یبوست مبتلا ھستند، فواید خرمالو توصیه نمی شود چون تانن موجود در آن یبوست را تشدید میکند.

کسانی که اختلالات رودهای دارند یا عمل جراحی روده انجام دادهاند یا به بیماریھای قلبی و سل مبتلا ھستند باید در خوردن خرمالو احتیاط کنند.

 

 طرز تهیه یک معجون مقوی با خرمالو

فواید خرمالو برای تهیه این معجون یک عدد خرمالو را با کمی آب لیموترش، کمی ماست و عسل مخلوط کرده و هم بزنید. این معجون را صبح ها زمانی که ناشتا هستید میل کنید تا ابنرژی بسیاری وارد بدن شما شود.

 

طرز تهیه یک مسکن برای دردهای کمر و مفاصل

کوبیدة هسته خرمالو را با روغن منداب مخلوط کرده در یک بطری ریخته سر آن را محکم ببندید و در آب جوش به مدت یک ساعت جوشانده، سپس از این روغن می توان برای دردهای کمر، مفاصل و نقرس استفاده نمود و همچنین از پودر دانة آن که با حرارت بو داده شده است مانند قهوه دم کرده میل شود.


نوشته شده توسط سلامت سلامت | نظرات دیگران [ نظر] 
شنبه 96 دی 9 , ساعت 12:58 عصر

خرمالو میوه‌ای است سرشار از ویتامین A، ویتامین C، ویتامین E و ویتامین B6. همچنین فیبر، منگنز، مس، منیزیم، پتاسیم و فسفر نیز در خرمالو وجود دارند. این نکته را هم باید مد نظر داشت که ترکیبات ارگانیک ویژه‌ای در خرمالو یافت می‌شوند فواید خرمالو مانند کاتچین‌ها، گالوکاتچین‌ها، اسید بوتولینیک و ترکیبات کاروتنوئیدی مختلف. همین مجموعه غنی از ویتامین‌ها، مواد معدنی و ترکیبات خاص، فواید خرمالو را بسیار افزایش می‌دهد. در ادامه به بررسی همین فواید مهم می‌پردازیم.

 

کمک به پیشگیری از ابتلا به سرطان

این میوه کوچک و خوش‌مزه سرشار از ترکیبات ضدسرطانی و آنتی‌اکسیدانی است که می‌توانند توانایی بدن برای مقابله با رادیکال‌های آزاد را تقویت کنند، سلامت عمومی را ارتقا بدهند و از ما در مقابل بسیاری از بیماری‌ها محافظت کنند. فواید خرمالو رادیکال‌های آزاد، همان ترکیباتی هستند که می‌توانند سلول‌های سالم را به سلول‌های سرطانی تبدیل سازند و به ارگان‌های مختلف بدن آسیب برسانند. ترکیبات موجود در خرمالو اساسا این ظرفیت را دارند که در راستای پیشگیری از ابتلا به سرطان‌های مختلف به ما کمک کنند.

 

تقویت سیستم ایمنی بدن

خرمالو با توجه به داشتن ویتامین C به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می‌رساند. به‌علاوه، خرمالو حاوی مقدار زیادی از اسید اسکوربیک (نوعی از ویتامین C) است و درنتیجه مصرف هر عدد خرمالو حدودا 80 درصد از نیاز روزانه بدن به این ماده مغذی را برطرف می‌سازد. ویتامین C موجود در خرمالو، سیستم ایمنی را تقویت می‌کند و تولید سلول‌های سفید خون را افزایش می‌دهد. فواید خرمالو همین سلول‌های سفید هستند که خط دفاعی اصلی را در مقابل بیماری‌های ویروسی، میکروبی و قارچی تشکیل می‌دهند و شانس ابتلا به بیماری‌های عفونی و ویروسی فصلی مانند سرماخوردگی و آنفلوآنزا را کم می‌کنند.

 

کمک به هضم

خرمالو مانند بسیاری از میوه‌های دیگر به‌عنوان یکی از منابع خوب برای دریافت فیبر شناخته می‌شود. هر وعده مصرفی از خرمالو تقریبا 20 درصد از نیاز روزانه بدن به فیبر را تامین می‌سازد. فواید خرمالو همین فیبر است که در فرآیند هضم مواد غذایی به بدن کمک می‌کند و حجم مدفوع را افزایش می‌دهد. همچنین، ترشح شیره‌های گوارشی هم به‌واسطه مصرف خرمالو افزایش می‌یابد و علائم مشکلاتی مانند یبوست و اسهالنیز با مصرف آن تسکین پیدا می‌کند. به‌طور کلی، میوه‌های سرشار از فیبر مانند خرمالو می‌توانند دستگاه گوارشی را تقویت کنند و مانع از ابتلا به بیماری‌های مختلف و همچنین سرطان کولورکتال شوند.

 

پیشگیری از پیری زودرس

خرمالو سرشار از ویتامین‌های مهم است و ترکیبات مهمی مانند بتاکاروتن، لوتئین، لیکوپن و کریپتوکسانتین‌ها دارد. این ترکیبات و ویتامین‌ها دارای عملکرد آنتی‌اکسیدانی هستند و استرس اکسیداتیو را کاهش می‌دهند. مجموعه عملکرد این فواید خرمالو  ترکیبات از بروز نشانه‌های پیری زودرس مانند چین‌وچروک‌های پوستی و لکه‌های ناشی از پیری جلوگیری می‌کند. کمک به پیشگیری از ابتلا به بیماری آلزایمر،خستگی مفرط، ضعف بینایی و ضعف عضلانی را هم باید به این مجموعه از فواید اضافه کرد.

 

تقویت بینایی

ترکیبات موجود در خرمالو دارای فواید موثر و مثبتی برای چشم‌ها هستند. زیگزانتین، یکی از ترکیبات موجود در خرمالو، مستقیما با تقویت سلامت چشم‌ها مرتبط است چون عملکرد آنتی‌اکسیدانی دارد. فواید خرمالو  مطالعات علمی نشان داده‌اند که این ترکیبات می‌توانند شانس ابتلا بهدژنراسیون ماکولار، آب‌مروارید و ضعف بینایی در تارکی را کاهش بدهند.

 

کمک به کنترل فشار خون

پتاسیم، ترکیب مهم دیگری است که در خرمالو یافت می‌شود و می‌تواند فشار خون را کاهش بدهد. همچنین، گردش خون در بدن به‌واسطه دریافت پتاسیم بهبود می‌یابد. به این نکته باید توجه داشت که فواید خرمالو کاهش فشار خون و تنظیم آن به‌واسطه مصرف پتاسیم می‌تواند در روند جلوگیری از ابتلا به بیماری‌های قلبی-عروقی موثر باشد. 


نوشته شده توسط سلامت سلامت | نظرات دیگران [ نظر] 
پنج شنبه 96 دی 7 , ساعت 11:48 صبح
ویتامین D ، نوعی ویتامین محلول در چربی است که به‌طور طبیعی در تعداد بسیار کمی از مواد غذایی یافت می‌شود، ولی در قالب مکمل‌های غذایی در دسترس قرار دارد. البته بعضی از کارخانه‌ها نیز این ویتامین را به محصولات‌شان اضافه می‌کنند. خود بدن نیز وقتی می‌تواند مقدار کمی ویتامین D تولید (سنتز) کند که اشعه ماورای بنفش خورشید با پوست تماس پیدا کند. بنابراین، ویتامین دی از سه منبع به دست می‌آید: نور خورشید، مواد غذایی و مکمل‌ها. از آنجایی که کمبود ویتامین D، یکی از مشکلات شایع در بین ما ایرانی‌ها است، بنابراین در ادامه مطلب با ریز و درشت این ویتامین، نحوه مصرف و بایدها و نبایدهای آن آشنا می‌شویم.
 
ویتامین D در بدن چکار می‌کند؟
ویتامین D دریافت‌شده از نظر بیولوژیکی بی‌اثر است و از طریق دو «هیدروکسیلاسیون» در بدن فعال‌سازی می‌شود. اولین مرحله در کبد انجام می‌گیرد که ویتامین D را به «25-هیدروکسی‌ویتامین D» {25(OH)D} یا «کلسی‌دیول» تبدیل می‌کند. مرحله دوم در کلیه اتفاق می‌افتد و در قالب «1.25-دی‌هیدروکسی‌ویتامین D» {1.25(OH)2D} یا «کلسی‌تریول» فعال می‌شود.
ویتامین D باعث جذب کلسیم در روده می‌شود، غلظت سرم کلسیم و فسفر را در راستای کانی‌سازی (mineralization) طبیعی در بافت استخوان حفظ می‌کند و از تتانی (تشنج) هایپوکلسمیک (کمبود کلسیم) جلوگیری می‌کند. این ویتامین برای رشد استخوانی و نوسازی استخوان‌ها نیز لازم است. استخوان‌ها بدون ویتامین D کافی می‌توانند ضعیف، شکننده یا بدشکل شوند.
غلظت سرمی 25(OH)D، یکی از بهترین شاخص‌ها برای تعیین وضعیت ویتامین D است. این شاخص، وضعیت ویتامین D تولیدشده زیر پوست و دریافت‌شده از مواد غذایی و مکمل‌ها را نشان می‌دهد.
 
شاخص‌های آزمایشگاهی تشخیص کمبود ویتامین D
اگر سطح شاخص ویتامین D در بدن، کمتر از 30 نانومل بر لیتر (nmol/L) یا کمتر از 12 نانوگرم بر میلی‌لیتر (ng/mL) باشد، نشان‌دهنده کمبود ویتامین D است و منجر به نرمی استخوان در نوزادان و کودکان، و نرم‌استخوانی یا استئومالاسی در بزرگسالان می‌شود.
قرار گرفتن این شاخص در فاصله 30 تا کمتر از 50 نانومل بر لیتر یا 12 تا کمتر از 20 نانوگرم بر میلی‌لیتر، نشان‌دهنده این است که سطح ویتامین D به‌طور کلی برای سلامت استخوان و سلامت عمومی در افراد سالم، ناکافی است.
برابر بودن سطح ویتامین D با 50 نانومل بر لیتر یا بالاتر از آن و 20 نانوگرم بر میلی‌لیتر و بالاتر از آن، به ما نشان می‌دهد که سطح این ویتامین به‌طور کلی برای سلامت استخوان و سلامت عمومی در افراد سالم، کافی است.
اگر این میزان بیشتر از 125 نانومل بر لیتر یا 50 نانوگرم بر میلی‌لیتر باشد، بیشتر از سطح عادی است و می‌تواند با عوارض جانبی همراه شود.
 
مقدار مجاز مصرف روزانه ویتامین دی
مقدار مجاز توصیه‌شده روزانه (RDA) برای ویتامین D، با دو واحد IUs (واحد بین‌المللی) یا mcg (میکروگرم) تعیین می‌شود. این میزان برای حفظ سلامت استخوانی و متابولیسم طبیعی کلسیم در افراد سالم کافی است.
0-12 ماهگی:            مذکر: 400 IU           مونث: 400 IU
1-13 سالگی:            مذکر: 600 IU           مونث: 600 IU
14-18 سالگی:                    مذکر: 600 IU           مونث: 600 IU (باردار: 600 IU؛ شیرده: 600 IU).
19-50 سالگی:                    مذکر: 600 IU           مونث: 600 IU (باردار: 600 IU؛ شیرده: 600 IU).
51-70 سالگی:                    مذکر: 600 IU           مونث: 600 IU
بعد از 70 سالگی:                 مذکر: 800 IU           مونث: 800 IU
400 IU معادل است با 10 mcg. 600 IU معادل با 15 mcg. 800 IU معادل با 20 mcg.
 
فواید مصرف ویتامین D
ویتامین D دارای کارکردهای مختلفی در بدن است. شاید بتوان حیاتی‌ترین کارکردهای این ویتامین را این‌طور بیان کرد: تنظیم جذب کلسیم و فسفر، و کمک به عملکرد طبیعی سیستم ایمنی بدن. دریافت ویتامین D به‌اندازه کافی، برای رشد طبیعی و تکامل استخوان‌ها و دندان‌ها لازم است و مقاومت بدن در مقابل برخی از بیماری‌ها را تقویت می‌کند.
استعمال ویتامین دی یا «کلسی‌پوترین» (نوعی ترکیب مصنوعی از ویتامین D) روی پوست، بیماری پسوریازیس را در بعضی افراد درمان می‌کند. استفاده از این ویتامین در کنار کرم‌های حاوی کورتیکواستروئیدها، اثربخشی آن‌ها را در درمان پسوریازیس افزایش می‌دهد.
ویتامین D برای جلوگیری از ابتلا به نرمی استخوان و درمان آن موثر است. افراد مبتلا به نارسایی کلیه باید از نوع خاصی از ویتامین D به‌نام «کلسیتریول» استفاده کنند.
یکی از بیماری‌هایی که سطح فسفات را در خون پایین می‌آورد، سندرم فانکونی است. استفاده از ویتامین D خوراکی در درمان این بیماری موثر است.
در برخی موارد، سطح کلسیم در خون به‌علت پایین بودن سطح هورمون پاراتیروئید، کاهش می‌یابد. مصرف ویتامین D خوراکی، سطح کلسیم را در خون این افراد افزایش می‌دهد.
مطالعات نشان داده‌اند که مصرف ویتامین D3، ویتامین دی خطر پوسیدگی دندان‌ها را 49 درصد کاهش می‌دهد و مصرف ویتامین D2 نیز این خطر را 36 درصد در نوزادان، کودکان و بزرگسالان پایین می‌آورد.
 
دلایل کمبود ویتامین D در بدن
عوامل متعددی در ابتلا به کمبود ویتامین دی نقش دارند؛ عواملی مانند:
آلودگی هوا
زندگی کردن در شهرهای بزرگی که ویتامین دی ساختمان‌های بلندش جلوی نور خورشید را می‌گیرند.
بیرون نیامدن از خانه به‌اندازه کافی.
داشتن پوست تیره که مانع از جذب اشعه‌های خورشید می‌شود.
شیر دادن به نوزاد برای مدت‌زمان طولانی.
چاق بودن که معمولا نیاز بدن به این ویتامین را افزایش می‌دهد.
برخی افراد بدون توانایی پردازش ویتامین D متولد می‌شوند، و بعضی‌ها مبتلا به مشکلات و بیماری‌هایی هستند که از هضم مناسب ویتامین D جلوگیری می‌کند.
 
علایم کمبود ویتامین D در بدن
کمبود ویتامین D همیشه با علائم همراه نیست، مگر این‌که سطح آن در بدن خیلی پایین بیاید. همین نکته می‌تواند تشخیص بیماری را خیلی سخت کند. با این‌حال، علائم کمبود ویتامین D می‌توانند شامل این موارد باشند:
مشکل داشتن در تفکر و تمرکز؛ درد استخوان؛ شکستگی مکرر استخوان‌ها (برای آشنایی با کمک‌های اولیه شکستگی استخوان، کلیک کنید)؛ ضعف عضلانی؛ نرمی استخوانی که می‌تواند به بدشکلی منجر شود و خستگی بی‌دلیل.
 
عوارض جانبی مصرف بیش از حد ویتامین D
استفاده از ویتامین دی ، در قالب مصرف خوراکی یا تزریق به عضله در مقادیر توصیه‌شده، معمولا بی‌خطر و ایمن است. بیشتر افراد بعد از مصرف این ویتامین با عوارض جانبی مواجه نمی‌شوند، مگر این‌که در استفاده از آن زیاده‌روی کرده باشند. بعضی از این عوارض بدین ترتیب هستند: ضعف، خستگی، خواب‌آلودگی، سردرد، بی‌اشتهایی، خشکی دهان، طعم فلز در دهان، حالت تهوع، استفراغ و... .
مصرف ویتامین D برای دوره‌های طولانی و در دوزهای بیشتر از 4 هزار واحد روزانه، احتمالا غیرایمن است و می‌تواند سطح کلسیم را در خون به بیش از حد مجاز برساند. با این‌حال، افرادی که مبتلا به کمبود این ویتامین هستند، معمولا زیر نظر پزشک از دوز بیشتری در دوره‌های کوتاه‌مدت استفاده می‌کنند.
اگر میزان ویتامین D مصرفی در طول دوران بارداری یا شیردهی کمتر از 4 هزار واحد روزانه باشد، احتمالا خطری ویتامین دی برای مصرف‌کننده ندارد. این میزان اصلا نباید بیشتر شود، چون در این صورت برای زنان باردار و شیرده مشکل ایجاد می‌کند و حتی می‌تواند آسیب جدی به نوزاد وارد کند.
ویتامین D می‌تواند سطح کلسیم را افزایش دهد و خطر سخت شریان‌ها را در افراد مبتلا به بیماری‌های کلیوی شدید بالاتر ببرد. بنابراین، این بیماران باید درباره منع مصرف ویتامین D با پزشک خودشان مشورت کنند.
 
منابع غذایی حاوی ویتامین D
تعداد بسیاری کمی از مواد غذایی حاوی ویتامین دی هستند. ماهی‌های چرب (مثل ماهی سالمون، تن و خال‌مخالی) و روغن کبد ماهی در گروه بهترین منابع غذایی از این ویتامین قرار می‌گیرند. مقدار کمی هم از ویتامین D در جگر گاو و تخم‌مرغ یافت می‌شود. در جدول زیر، مقدار دقیق ویتامین D موجود در مواد غذایی آمده است:
روغن کبد ماهی کاد (یک قاشق غذاخوری): 1360 واحد بین‌المللی (IU) در هر وعده مصرفی.
اره‌ماهی پخته‌شده (85 گرم): 566 IU در هر وعده مصرفی.
ماهی سالمون پخته‌شده (85 گرم): 447 IU در هر وعده مصرفی.
ماهی تُن (85 گرم): 154 IU در هر وعده مصرفی.
جگر گاو (86 گرم): 42 IU در هر وعده مصرفی.
تخم‌مرغ بزرگ: 41 IU در هر وعده مصرفی.
 
انواع مکمل‌های ویتامین D
برای درمان کمبود ویتامین D، دو راه اصلی وجود دارد: استفاده از مکمل خوراکی یا تزریق عضلانی ویتامین D3. یکی از سوالاتی که همواره ذهن بسیاری از افراد را به مشغول می‌کند، این است که کدام یک از این روش‌ها ایمن‌تر و موثرتر هستند؟
گروهی از محققان ایرانی در سال 2013 میلادی با انجام بررسی‌های دقیق درباره این دو روش درمانی، به نتایج قابل اطمینانی دست پیدا کردند. یافته‌های آنان نشان داد که هر دو رژیم درمانی، سطح ویتامین دی را در خون تا حد زیادی افزایش می‌دهند. این محققان براساس یافته‌های‌شان نتیجه گرفتند که هر دو روش از نظر سه ویژگی ایمنی، اثربخشی و عملی بودن، با هم یکسان هستند. محققان کانادایی هم اعلام کرده‌اند که فرقی نمی‌کند که ما از کدام گروه (تزریقی یا خوراکی) مکمل‌های ویتامین D استفاده کنیم، فقط باید حواسمان باشد که این مکمل‌ها را حتما زیر نظر پزشک مصرف کنیم تا دچار عوارض جانبی ناشی از زیاده‌روی در دریافت آنها نشویم. این محققان، تجویز قرص‌های خوراکی هزار تا 50 هزار واحدی یا تجویز آمپول‌های تزریقی را تنها بسته به شرایط بیمار می‌دانند و معتقدند کاری که مصرف ماهیانه یک قرص 50 هزار واحدی ویتامین D می‌کند، درست مانند همان کاری است که مصرف روزانه قرص‌های هزار واحدی یا آمپول‌های تزریقی دوره‌ای آنها می‌کنند.
خبر خوب برای والدین هم اینکه به تازگی، انواع قرص‌های جوشان حاوی ویتامین D و کلسیم برای بچه‌ها یا افرادی که نمی‌توانند به راحتی با قرص و آمپول ارتباط برقرار کنند، به بازار آمده تا آنها هم بتوانند کمبودهای خود در این زمینه را با راه‌های ساده‌تری حل کنند.
 
چطور مکمل ویتامین دی را مصرف کنیم؟
خیلی از افراد می‌خواهند بدانند که مکمل‌های ویتامین دی را چطور مصرف کنند و سوالات مختلفی در این زمینه دارند: آیا باید مکمل را همراه با مواد غذایی خورد؟ با توجه به این‌که ویتامین D نوعی ویتامین محلول در چربی است، آیا باید همراه با چربی خورده شود؟ آیا باید مکمل را همراه با وعده غذایی بخوریم؟ آیا مکمل ویتامین D با معده خالی هم جذب می‌شود؟
پاسخ کلی به چنین سوالاتی، این است که اصلا اهمیتی ندارد چطور مکمل ویتامین D را مصرف کنید. تحقیقات علمی، نتایج متناقضی را در این زمینه نشان می‌دهند و نباید فقط به یکی از آن‌ها توجه کرد. بنابراین، مهم‌ترین نکته این است که ویتامین D مورد نیاز بدن را هر روز به آن برسانید.

نوشته شده توسط سلامت سلامت | نظرات دیگران [ نظر] 
پنج شنبه 96 دی 7 , ساعت 11:48 صبح

رییس مرکز تحقیقات روماتولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران، با بیان اینکه مصرف لبنیات به میزان کافی مانع از تشدید روند پوکی استخوان می‌شود، گفت: مصرف ویتامین دی در پیشگیری از پوکی استخوان در گروه‌های خاص ضرورت دارد.

 

دکتر احمد رضا جمشیدی در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به اینکه اگر فردی به اندازه کافی لبنیات مصرف کند و ریسک فاکتوری برای پوکی استخوان نداشته باشد، نیازی به تجویز مکمل کلسیم وجود ندارد، گفت: زنان باردار باید به طور روزانه کلسیم و ویتامین D مصرف کنند، حال اگر این فرد مقدار کافی از کلسیم و ویتامین D را از طریق غذا مصرف کند، در صورتی که لاغری مفرط و یا ویتامین دی هر عامل دیگری که فرد را مستعد ابتلا به پوکی استخوان می‌کند، در وی وجود نداشته باشد، نیازی به مصرف قرص کلسیم ندارد، مگر اینکه فردی دچار اختلالات جذب بوده و قادر به جذب کامل کلسیم نباشد و یا دچار بیماری باشد که کلسیم در بدن وی به خوبی جذب نشود.

 

این فوق تخصص روماتولوژی یادآور شد: در افرادی که تغذیه مناسب دارند، نیازی به دریافت کلسیم اضافی وجود ندارد. در خانم‌های شیرده نیز این قانون صدق می‌کند.

 

جمشیدی افزود: ویتامین دی هر زن باردار روزانه میزان 1500 میلی‌گرم کلسیم نیاز دارد فقط باید ویتامین "D" بیشتر از مقدار مورد نیاز معمول دریافت کند.

 

وی خاطرنشان کرد: نیاز روزانه ویتامین D در افراد معمولی و حتی افرادی که دچار پوکی استخوان هستند، به میزان 800 تا 1200 واحد است.

 

رییس مرکز تحقیقات روماتولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران یادآور شد: در مبتلایان به پوکی استخوان، نیازی به تجویز ویتامین D تزریقی وجود ندارد، مگر اینکه اثبات شود، فرد مبتلا به کمبود ویتامین دی است.

 

وی افزود: با توجه به اینکه هر ویتامین دی حاوی 400 واحد ویتامین D است، بنابراین در افرادی که دچار پوکی استخوان هستند با خوردن 2 تا 3 قرص کلسیم D، ویتامین D مورد نیاز بدن تامین می‌شود ولی هرگز نیازی به تزریق آمپول ویتامین D وجود ندارد.

 

جمشیدی تصریح کرد: مصرف بیش از حد ویتامین D با توجه به اینکه ویتامین D از ویتامین‌های محلول در چربی است، باعث ایجاد مسمومیت با این ویتامین شده که متعاقب آن خطر ابتلا به پوکی استخوان وجود دارد. بنابراین در تجویز ویتامین دی تزریقی، باید بسیار دقت کرد و افراد عادی نیز هرگز نباید ویتامین D را خودسرانه مصرف کنند.

 

تجویز کلسیم در دوران یائسگی

این استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: در زنانی که در دوران منوپوز قرار دارند، در صورتی که دانسیتومتری طبیعی داشته باشند، نیازی به مصرف کلسیم مکمل وجود ندارد، ولی در صورتی که با بررسی‌های آزمایشگاهی کاهش کلسیم و فسفر خون، کاهش ویتامین D در خون و یا کاهش کلسیم ادرار وجود داشته باشد، باید ویتامین دی تجویز شود.

 

جمشیدی افزود: در صورت وجود تراکم استخوان طبیعی به بیمار مصرف کافی لبنیات و ورزش را توصیه می‌کنیم. ولی در افرادی که تغذیه مناسب ندارند یا دچار اختلال در جذب کلسیم باشد، باید قرص‌های مکمل کلسیم ویتامین دی تجویز شود.

 

وی گفت: در زنانی که در حوالی سنین یائسگی هستند، با توجه به اینکه مهار استروژنی برداشته می‌شود، اگر فرد در مرحله استئوپنی باشد، درمان بیمار بستگی به تصمیم پزشک دارد. یعنی با توجه به سنجش تراکم استخوان اگر فرد دچار استئوپنی است، باید توجه داشت که فرد به نوعی دچار کمبود کلسیم بوده، پس حتما باید به این فرد، کلسیم و ویتامین دی ، با دوز مناسب (با برآورد کلسیمی که از مواد غذایی می‌گیرد) تجویز کرد.


نوشته شده توسط سلامت سلامت | نظرات دیگران [ نظر] 
<   <<   6   7   8      >

لیست کل یادداشت های این وبلاگ